Foios s’acomiada del XV aniversari d’Escènia, la Mostra de Teatre Novell

El Péndulo | Redacció.-  La XV edició d’Escènia, Mostra de Teatre Novell de Foios, baixa el teló aquest dissabte reivindicant-se com un referent cultural dintre de les arts escèniques emergents. Aquesta mostra, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Foios i que compta amb el recolzament del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València, ha programat per a la seua última jornada l’acte de lliurament de premis i l’actuació d’Octàmbuli Grup Vocal, que posarà en escena l’espectacle Cantando malvas, la història d’un grup de cantants que viatgen pels diferents racons del món a la recerca d’un portal que connecte amb el Més Enllà. L’acte arrancarà a les 20:00 hores a la Casa de la Cultura de Foios i al mateix assistirà el diputat Xavier Rius.

Amb el sobrenom d’El Viatge, aquest festival pensat per posar en valor el treball realitzat per companyies novelles –grups amb un plantejament artístic i producció professional amb un màxim de tres anys de trajectòria– ha aprofitat la present edició per fer la vista enrere i traçar una humil retrospectiva mitjançant l’edició d’un documental i la recuperació de fotografies històriques en gran format que posen en valor aquesta modesta mostra de teatre de l’Horta Nord que ha estat capaç de sobreviure a la crema cultural d’anys enrere.

La companyia Festcultura Teatre puso en escena la obra'Suggestió'.

Al llarg de tres lustres moltes han estat les obres de teatre representades i les companyies que han passat per la Casa de la Cultura de Foios, així com música al carrer, teatre per a joves i concerts a l’aire lliure de jazz i soul, entre d’altres estils. En aquesta ocasió, amb el propòsit de celebrar el 15è aniversari del festival, s’han celebrat des del passat 5 de juliol una desena de nits culturals amb representacions a càrrec de companyies teatrals vingudes d’arreu de l’Estat.

Entre aquestes, la FET Foios Escola de Teatre va estar l’encarregada d’obrir el festival amb l’obra Las Sinsombrero. Dintre del format concurs, quatre han estat els treballs seleccionats per participar en el festival d’un total de 41 propostes presentades. Festcultura Teatre ha posat en escena Suggestió i la companyia d’Ala Ancga l’obra Verona. La companyia La Zafirina ha representat Com si el foc no fóra amb tu; i la Pajarera va delectar el públic amb Ni bona, ni noble, ni sagrada, Bankia. Ja fora de concurs, el GRUP d’Adults 0I FET Foios ha posat en escena l’obra Crisi, cataractes i altres desperfectes. Per a aquest dissabte, a més de l’acte del lliurament de premis i l’actuació d’Octàmbuli, en l’Albereda tindrà lloc un concert del músic de jazz Jorge Prado.

Els guardons estan repartits en les categories de premi del jurat i premi del públic, ambdós dotats amb quantitat econòmica de 2.500 euros cadascun. A més, la menció Especial del Jurat s’acompanya de 1.000 euros, al igual que el segon premi concedit per part del públic assistent.

En aquest sentit, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha ressaltat que Escènia “és una iniciativa que compta amb la participació ciutadana en tots els seus procesos”, alhora que “ha sabut reivindicar-se amb el pas dels anys, en una al·legoria de la vindicació del sector teatral. Un dels objectius fundacionals d’aquest festival”, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.