Giner urgix a Ribó a frenar l’augment de l’omissió de fiscalització

València Noticies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat a l’alcalde de València, Joan Ribó, que frene els casos d’omissió de fiscalització que es produïxen en les contractes. “L’execució de gastos ometent el procediment legalment establit s’ha convertit en una pràctica habitual en el tripartit, la qual cosa suposa una falta de transparència inadmissible. L’informe de fiscalització ens dóna la raó als múltiples casos que hem denunciat en els últims mesos”, ha dit Giner.

fernando-giner
image-423658

La Comissió d’Hisenda ha donat compte hui de l’Informe de Fiscalització Plena Posterior de 2015 en el que s’explica que les observacions significatives detectades per la intervenció en matèria de contractació han passat del 24,9% en 2014 al 29,5% l’any passat. Entre les advertències assenyalades, destaca que “cal assenyalar que en el cas de les Observacions Significatives, la causa principal, molt destacada respecte a la resta, i igual que en exercicis anteriors, és l’execució de gastos ometent el procediment legalment establit i, particularment, sense autorització, disposició y/o fiscalització prèvia”.

D’altra banda, l’informe assenyala que, en relació a les dades de contractació general de l’Ajuntament, la figura més utilitzada ha sigut el contracte menor, que concentra el 56,4% del nombre de contractacions globals. “Des de Ciutadans hem denunciat nombroses vegades, l’última d’elles en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, el pagament de contractes menors sense el control fiscal prèvia que marca el procediment legalment establit. Demanem que s’utilitze procediment ordinari per a pagar les factures i no un procediment d’urgència”, ha conclòs Giner.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.