La Diputació difon les nadales en valencià aquest Nadal

Xavier Rius: “Avance que farem altres cds amb diferents tipus de cançons valencianes, ja que no podem deixar que la internalización i la globalització vagen en detriment de la nostra cultura”
Xavier Rius amb tots els cantants col·laboradors del cd
DSC07049
image-275395

La Unitat de Normalització Lingüística de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha presentat hui a la Beneficència el CD de nadales “Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià”.

Durant la presentació, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha explicat que “en el seu dia la Diputació va fer una aposta per fer un parell de cds de nadales i en moltes cases era l’única referència amb les cançons mes valencianes que han servit de referència a moltes generacions”.

“Hui no presentem un cd de nadales sinó un primer cd de la recuperació de la nostra música, açi presentem un de nadales, que no serà l’únic, però avance que farem altres cds amb diferents tipus de cançons valencianes, ja que no podem deixar que la internalització i la globalització, que estan molt be, vagen en detriment de la nostra cultura” ha destacat el diputat.

Per la seua banda, la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació, Immaculada Cerdà, ha assenyalat que “la decisió de fer-ho s’ha pres perque tenim moltes ganes d’escoltar musica en valencià pels nostres carrers, botigues, mercats”

Així mateix, Cerdà ha declarat que “tenim la voluntat d’enllaçar amb unes campanyes que és van llançar en 1979 i en 1980 editades per la Diputació amb aquest cd del que hem fet 20.000 copies que és van a distribuir per tots els nostres ajuntaments.”

“Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià” és un disc de nadales de grups de música folk i tradicional valencians compilades pel crític i investigador Josep Vicent Frechina.

En acabant, la rondalla del grup Alimara ha interpretat algunes cançons del seu repertori de Nadal.

En la presentació estaven presents els diputats del grup Ciutadans, José Enrique Aguar i Mamen Peris, així com el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

De Botifarra a Urbàlia Rurana

Els intèrprets de les nadales seleccionades són: Pep Gimeno Botifarra, Dani Miquel, Alimara, Urbàlia Rurana amb Maurizio Martinotti, el grup de danses Carrascal d’Alcoi, Grup de danses del Pinós, L’Aljama, Ximo Caffarena, Cardaors, El So dels Barrejats, el grup de danses El Raval i el Grup de Restauració Folklòrica de València amb Fermín Pardo.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.