La Diputació lliura 4 vehicles adaptats per a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat

València Notícies | Redacció.-La Diputació de València, a través de l’àrea de Benestar Social, ha lliurat quatre vehicles adaptats per a associacions que treballen per a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat física i/o psíquica, en l’àmbit de les comarques valencianes.

“És una obligació moral de la Diputació estar al costat de les associacions, que porten anys treballant per a suplir serveis als quals l’administració no arriba”, ha assenyalat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez. A l’acte han acudit el president de la Diputació i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, els qui han fet lliurament dels vehicles a la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la província de València (COCEMFE València), l’Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i Grans Discapacitats Físiques (ASPAYM Comunitat Valenciana), l’Associació de Dany Cerebral Adquirit de València (Nova Opció), i l’Hospital Psiquiàtric de Bétera.

El presidente de la Diputación, Jorge Rodríguez, y la diputada de Bienestar Social, Mercedes Berenguer, durante el acto. (Foto-Abulaila).

Durant l’acte, que ha tingut lloc en el Col·legi IVAF – Luis Fortich pertanyent a la Diputació de València, Rodríguez ha destacat que aquest tipus d’ajudes a col·lectius que pateixen discapacitat mostren la línia de treball que segueix el nou equip de govern, “que la vida dels nostres veïns i veïnes siga el més digna possible”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha remarcat que aquestes associacions tenien la dificultat de dur a terme el seu treball perquè no posseir un mètode de transport adequat. Aquests vehicles adaptats amb rampes, esglaons extraïbles o capacitat per a portar cadires de rodes “suposa una ajuda essencial per al desplaçament dels pacients, i perquè les associacions puguen moure’s fora del seu àmbit geogràfic”.

“Avui ha sigut un dia d’explosió de sentiments en veure lo agraïts que estan pel treball de la Diputació”, ha afegit Berenguer, “i açò és un compromís per a continuar treballant amb persones que tenen problemes per a adaptar-se i viure com un més en la societat”.

Associacions amb influència comarcal

A la fi de 2016, la Diputació va aprovar la subvenció per a comprar vehicles adaptats a 7 associacions, amb un màxim de 25.000 euros per a l’adquisició dels vehicles i un altre màxim de 12.000 per al procés d’adaptació tenint en compte les necessitats dels usuaris. En total, 212.554,89 euros que se sumen a les ajudes anuals que reben aquestes associacions “en funció dels projectes presentats”, segons ha explicat Mercedes Berenguer.

Federació COCEMFE València

La Federació COCEMFE València és una entitat privada sense ànim de lucre, declarada d’Utilitat Pública en 2007, que actualment compta amb 42 associacions federades i defensa els drets de les persones amb discapacitat física i orgànica.

Aquesta entitat ha rebut la subvenció per a l’adquisició d’un vehicle adaptat a les necessitats de persones amb diversitat funcional. La Federació conta, entre els seus associats, amb persones que viuen en diferents municipis de la província de València, per als quals un servei de transport facilita la seua autonomia. D’aquesta forma, l’organització podrà desplaçar-se als centres educatius i laborals, centres de rehabilitació i hospitals, a més de traslladar-se per a realitzar activitats d’oci i temps lliure.

ASPAYM Comunitat Valenciana

L’Associació ASPAYM Comunitat Valenciana és una entitat privada sense ànim de lucre que desenvolupa actuacions dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, fomentant la seua participació social a través de la creació de xarxes socials i vincles de suport que els permeten aconseguir una integració social plena.

Aquesta entitat ha rebut la subvenció per a l’adquisició d’un vehicle adaptat a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda a les quals atén, que permetrà el seu desplaçament als diferents espais on organitzen les activitats i tallers (esdeveniments d’oci inclusiu, eixides en handbike, jornades formatives, etc.).

Nova Opció

Nova Opció és una entitat privada sense ànim de lucre de la província de València que desenvolupa programes d’atenció integral a persones amb dany cerebral adquirit, en estat crònic i amb gran dependència, amb l’objectiu que puguen aconseguir el major grau d’autonomia i integració social possible.

Aquesta entitat va rebre la subvenció de la Corporació provincial per al desplaçament dels usuaris del Centre de Dia de Dany Cerebral Adquirit, perquè puguen accedir a les seues activitats tant els residents a València com els de poblacions properes.

Hospital Psiquiàtric de Bétera

L’Hospital Psiquiàtric provincial de Bétera, dependent de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, ha adquirit un microbús de 17 places, amb plataforma elevadora per a persones amb discapacitat física. El vehicle podrà ser utilitzat per a traslladar als pacients del centre a l’Hospital General, el centre de salut, la piscina i el poliesportiu municipal, així com eixides culturals i la visita setmanal al mercat, entre altres.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.