La Pèrgola de la Marina de València s’ompli de música a la primavera

concierto24febrero– Els dissabtes, cita amb consolidats grups d’èxit i agrupacions emergents valencianes de diferents estils.

– Després del cicle de tardor, els diumenges al matí tornen els concerts de les societats musicals del districte marítim.

València,  La recuperada pèrgola modernista de la Marina de València dóna la benvinguda a la primavera amb una programació musical permanent de concerts durant els caps de setmana. Als matins, amb el mar de fons, se succeiran actuacions destinades a tots els públics i gustos musicals, d’entrada lliure i gratuïta.

Els dissabtes, pop, rock, folk i mestissatge d’estils

 

Els dissabtes, d’11:30h a 14:30h, continuen els Concerts de la Marina en la

Pèrgola de Cervezas Alhambra. Dissabte que ve 31 de març, actuaran

Pablo Und Destruktion i Galavera. L’asturià Pablo Und Destruktion és un dels millors trobadors d’Espanya. Les seues lletres tan genials com a esquinçadores

prenen en directe una força que solament està a l’abast d’uns pocs intèrprets. Al costat del seu paisà i amic Nacho Vegas, Pablo representa a la perfecció el paper d’escriptor que canta o músic que escriu. Galavera està format per Raúl Tamarit (Els Radiadors)

i Vanessa Juan, parella artística i sentimental. Els valencians han sabut canalitzar i

 

transmetre en este projecte tot l’amor que senten per la vida i pel rock.

El dissabte 7 d’abril, actuaran Juan Zelada + Santero y Los Chicos. Juan Zelada estrena el seu tercer àlbum, “Be Somebody“, a València, una mescla d’estils que destil·la soul, blues i funk per a consolidar un so propi. L’esperit de la música negra universal es fusiona en una distingida paleta de colors on gèneres com el bluegrass, la música gospel o el rock compten amb la seua pròpia veu. Santero y Los Chicos és

un dels grups valencians amb més projecció. Alguns dels seus components formen part també de La Pulquería, però en esta ocasió opten per cançons de caràcter tranquil i reposat amb la intenció d’atorgar elegància a les melodies amb la fragància dels sons de diferents èpoques. Folk assolellat que barreja l’Atlàntic amb el Mediterrani.

 

 

El 14 d’abril és torn per a Miqui Puig i Sueezo. Miqui Puig, en els seus començaments amb Los Sencillos i ara al costat de la seua banda, La Agrupació Cicloturista, sempre ha tingut clar un objectiu: fer ballar al públic amb els seus ritmes northernsoul, pop i rock. Amb la mirada posada en la pista de ball, el català ha forjat una consistent carrera plagada d’èxits. Abans i després, el matí del dissabte estarà amenitzada

per Sueezo, un artista en ascens de l’escena electrònica valenciana que construeix edificis sonors Funk, House i Latin.

 

 

El dissabte 21 d’abril pugen a la pèrgola els grups Papaya ySokolov. Papaya presentarà “Cor obert”, el segon àlbum del projecte liderat per Yanara Espinozay el fruit d’un treball tenaç emprès des de 2015 al costat dels seus dos companys d’aventures, Miguel Aguas i Sebastián Litmanovich. I serà la re-afirmació del seu compromís amb una forma oberta d’entendre la música pop i la vida en general. Un còctel sonor, exòtic i clàssic alhora, en el qual destaca una mescla d’estils, aromes i sabors tan particular que ho distingeix de la resta i ho fa especial, diferent

i inimitable. Sokolov és una agrupació valenciana difícil de definir. Rock irònic i punxegut la posada del qual en escena enganxa i diverteix. Una de les bandes més originals i actives de l’escena independent valenciana.

 

 

I, finalment, el 28 d’abril tornen a la pèrgola els

 

valencians Electrònica 360º TheBasement, que demostren que és possible el

 

concepte “música electrònica per a tota la família”, diürna i a l’aire lliure.

 

 

Els diumenges tornen les bandes de música

 

 

 

Des del 15 d’abril fins al 24 de juny, cada diumenge al matí, les societats musicals del districte marítim tornen a ser protagonistes en La Marina de València. Després de l’èxit del passat cicle de tardor, tornen els Concerts a la Pèrgola que La Marina de València, juntament amb  l’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València, ha organitzat per a difondre la música de les bandes dels Poblats Marítims. Els concerts se celebren a l’aire lliure en la recuperada pèrgola modernista, situada en la Plaça de la Sal. Comencen a les 12h i són també d’entrada lliure i gratuïta.

La programació és la següent: 15 d’abril,Societat Ateneu Musical del Port; 22 d’abril, Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau; 29 d’abril, Centre de Música i Dansa de Natzaret; 6 de maig, Societat Musical Unió de Pescadors; 13 de maig, Societat Musical Poblats Maritims; 20 de maig, Societat Ateneu Musical

del Port; 27 de maig, Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau; 3 de juny, Centre de Música i Dansa de Natzaret; 10 de juny, Societat Musical Poblats Maritims i 17 de juny, Societat Musical Unió de Pescadors (este últim començarà a les 12:30h, en lloc de les 12h).

 

 

La programació musical en la pèrgola forma part de les actuacions que està desenvolupant el Consorci València 2007 per a crear reclams atractius que òmpliguen de vida els espais de la Marina de València, a través d’una oferta permanent d’esdeveniments relacionats amb la cultura, la sostenibilitat i la innovació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.