L’Ajuntament anuncia una reducció de la taxa TAMER per al 94% de la ciutadania

València Notícies | Redacció.- El 94 % dels veïns i veïnes de València voran rebaixada la taxa TAMER en 2018. Així ho ha acordat l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE), en haver-se acceptat la proposta de la seua presidenta, la representant de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, tot i l’abstenció dels representants del Partit Popular. Esta és la segona davallada d’esta taxa en els darrers tres exercicis.

 “Complim amb les nostres promeses. En 2015 ja anunciàrem una reducció de la taxa perquè un 95 % de la població pagara menys en 2016; i l’any passat vàrem reforçar aquella decisió amb una congelació per a enguany, que ja avançàrem que vindria acompanyada per una nova reducció per a 2018”, ha explicat Soriano.Pilar Soriano.

La proposta de Soriano, que només ha evitat votar a favor el Partit Popular, contempla un augment dels trams segons el volum d’aigua consumida per a permetre una reducció major de la taxa per als qui menys residus domiciliaris generen. Així les coses, 256.860 llars amb un consum d’aigua inferior als 50 metres cúbics pagaran un 15,38 % menys, en reduir la taxa de 39 a 33 euros; mentre que els que consumixen entre 50 i 65 metres cúbics –un total de 90.185- deixaran de pagar els 39 euros per pagar-ne 35, un 10,26 % menys que enguany. Soriano ha destacat que “entre les beneficiàries de la major reducció hi ha una gran part de famílies monoparentals i persones pensionistes, una circumstància que fa encara més justa esta redistribució que acabem d’aprovar”.

El següent tram es dividix també en dos i en sengles casos també es reduïx la taxa TAMER. D’una banda, per a 134.910 llars que consumixen entre 65 i 90 metres cúbics d’aigua hi haurà una reducció de la taxa del 4,42 %, en passar de pagar 113 euros a pagar-ne 108; d’una altra, 218.541 llars amb un consum d’entre 90 i 195 metres cúbics d’aigua en lloc de pagar 113 euros en pagaran 111, un 1,77 % menys. Finalment, els màxims consumidors d’aigua, amb més de 195 metres cúbics, continuaran pagant 226 euros com enguany.

Soriano, qui ha afirmat que també hi haurà una congelació per a autònoms, ha defensat la política redistributiva que permetrà “premiar a qui menys consumix”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.