Les Corts aproven per unanimitat la prohibició de circs amb animals salvatges

València Noticies | Redacció.- El ple de les Corts Valencianes ha aprovat, per unanimitat, una Proposició No de Llei de tramitació immediata, signada pels portaveus dels cinc grups parlamentaris, en la qual es prohibeix la instal·lació i actuació de circs amb animals salvatges a la Comunitat Valenciana davant la impossibilitat de poder satisfer adequadament les necessitats fisiològiques, mentals i socials dels animals.

També, en la proposta aprovada pel parlament valencià, s’acorda iniciar el diàleg de les autoritats competents amb els responsables dels circs per a estipular clàusules i terminis per a la finalització de l’ús d’animals salvatges i la seua convenient reubicació.

Pleno de Les Corts.
image-389350

La proposta ha vingut motivada perquè el territori valencià no disposa en l’actualitat d’un marc legislatiu concret i específic per als circs amb animals salvatges, que servisca de referència per a controlar, inspeccionar i autoritzar els aspectes d’esta activitat. També, es considera que l’ús d’animals salvatges en circs itinerants és una visió tradicional i, alhora, desfasada, poc respectuosa amb la seua pròpia naturalesa i comportaments i, a més, no es poden satisfer les necessitats dels animals salvatges en captivitat.

Segons destaca la Proposició No de Llei en la seua exposició de motius, la Federació de Veterinaris d’Europa s’ha posicionat en esta qüestió, recomanant a les autoritats la prohibició de l’ús de mamífers salvatges en circs perquè en cap manera existeix la possibilitat d’atendre’ls i, al mateix temps, és una causa de risc i de danys físics per a públic i per als cuidadors.

Des de Les Corts consideren que en l’actualitat, “són més freqüents les alternatives a l’ús d’animals en els espectacles, la qual cosa està convertint al circ en un sector cultural d’efervescència creativa i amb gran capacitat d’atracció de públic”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.