banner_990x90_EFE (1)

L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle sobre la naturalesa en el cinema japonés contemporani

El Péndulo | Redacció.- L’Institut Valencià de Cultura ha presentat a la Filmoteca un cicle sobre la presència de la naturalesa en el cinema japonés contemporani, que s’inaugura amb la projecció el dimarts, 14 de novembre, a les 18.00 hores, de ‘Wood Job!’ (2014), de Shinou Yaguchi. Fotograma de uno de los films.

La Filmoteca i la Fundació Japó presenten una selecció de sis pel·lícules japoneses en les quals la protagonista és la interacció entre els personatges i la naturalesa. Les pel·lícules que componen aquest cicle s’acosten a la relació entre els japonesos i el seu entorn natural de formes molt diferents, ja siga des de la comèdia, com en ‘Wood Jobs!’, ‘Farewell to Jinu’ (2015), de Suzuki Matsuo, o ‘Go See the Fall’ (2014), de Shuichi Okita; el drama, com en ‘Climbing to Spring’ (2014), de Daisako Kamura, o l’aventura, com en ‘El verano de Kijujiro (1999), de Takeshi Kitano, però sempre mostrant la influència que la naturalesa té sobre les formes de viure dels personatges que l’habiten.

El cicle ofereix una panoràmica dels paisatges més espectaculars de Japó, des de les platges de l’illa subtropical Amami-Oshima en ‘Aguas tranquilas’ (2014), de Naomi Kawase, fins a la bellesa majestuosa de la muntanya nevada Tateyama en ‘Climbing to Spring’, passant pels boscos de la prefectura de Mie en ‘Wood Jobs!’.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.