Marco trasllada al cònsol d’Algèria la preocupació del sector ceràmic per les limitacions a la importació

Reunión Cónsul Argelia 27-03-2017L’alcaldessa demana una reunió urgent per a conèixer amb detall les mesures que està impulsant el Govern algerià i que suposen una amenaça per al sector

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha traslladat al cònsol general d’Algèria a la Comunitat Valenciana, Azeddine Benbelgacem, la preocupació del sector ceràmic després de la decisió d’aqueix país d’establir contingents quantitatius per a la importació de productes durant enguany, que inclourien a les rajoles ceràmiques. Açò suposa limitar el volum total de metres quadrats de rajoles ceràmiques que es puguen importar a Algèria, la qual cosa, sens dubte, perjudicarà a les empreses taulelleres, que tenen a aquest país com el cinquè millor client del món.

 

Per aquest motiu, l’alcaldessa ha demanat al cònsol general mantenir una reunió al més prompte possible per a obtenir tota la informació possible sobre aquesta qüestió i li ha insistit en els problemes que suposarà aquesta limitació a un sector que necessita, més que mai, mantenir els seus nivells de competitivitat i que tants llocs de treball general. Reunió a la qual convidarà a una representació d’Ascer.

 

Per la seua banda, el cònsol s’ha compromès a contactar amb Afers Exteriors per a recaptar tota la informació i mantindrà una reunió amb la primera edil per a detallar les mesures. Ha insistit en les bones relacions que hi ha entre tots dos països en l’àmbit comercial i s’ha oferit a col·laborar.

 

Algèria és un país que està duent a terme un profund canvi per a reindustrialitzar-se i modernitzar-se amb la millora de les seues infraestructures. Per aquest motiu, “és important que no impulse mesurades que poden reduir el volum de negoci de les nostres empreses”, apunta Marco, qui ha recordat que recolzar al sector ceràmic és un dels compromisos adquirits i contemplats en el Pacte del Grau.

 

L’alcaldessa ha aprofitat les bones relacions que manté amb el consolat d’Algèria, amb prou faenes unes setmanes després que el propi cònsol visitarà l’Ajuntament per a sol·licitar a l’ajuntament la cessió d’unes dependències perquè els ciutadans algerians puguen exercir el seu vot en les pròximes eleccions que se celebraran a la fi d’aquest mes, coincidint amb el pont de l’1 de maig.

 

En aqueixa trobada, el cònsol va mostrar la seua disposició a col·laborar en tot el possible amb l’ajuntament i va destacar que a Alacant, els algerians figuren entre els principals estrangers inversors en habitatge.

 

Cal recordar que l’any passat el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ja va mantenir una reunió amb el cònsol en la qual ambdues institucions van manifestar la seua voluntat de treballar conjuntament. A més, s’han emplaçat a noves reunions per a avançar en línies de col·laboració en sentit ampli que permeten estrènyer les relacions entre Algèria i la ciutat de Castelló.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.