Més de 10.000 persones han visitat en el MUBAG l’exposició de ventalls clausurada aquesta setmana

El Péndulo | Redacción.- Més de deu mil persones han passat pel Museu de Belles Arts Gravina per a disfrutar de l’exposició de palmitos que s’ha clausurat aquesta setmana. Precisament, l’èxit de públic que ha registrat durant aquests quatre mesos ha motivat el retard de la clausura, que estava prevista per al 4 d’octubre.

El públic també ha respost molt bé a les visites guiades que s’han realitzat tots els diumenges d’aquests mesos i ha participat activament posant en el punt de foto que es va instal·lar en la sala. Com en altres ocasions, el MUBAG va instal·lar un photocall amb el marc i la imatge d’un dels ventalls més importants de la mostra, el de les ‘Bodes de Ferran VII’, i han sigut moltes les persones que han compartit la seua imatge en les xarxes socials amb l’etiqueta #MUBAGabanicos.La exposición ha puesto en valor este accesorio imprescindible de la indumentaria valenciana.

L’exposició, que ha reunit a Alacant una compilació de més de 70 ventalls, una capsa de fusta i tres quadres, ha reivindicat aquest accessori imprescindible de la indumentària valenciana, al mateix temps que ha fet un recorregut pel seu ús i característiques des del segle XVIII fins al XX.

Procedents del Museu Nacional de Ceràmica González Martí de València, els objectes formen part de la col·lecció que la família Rincón de Arellano – Castellví Trenor va cedir a aquest centre cultural. Després dels treballs de catalogació, documentació i restauració de les peces i de l’exhibició realitzada a València, ha estat durant tot l’estiu al MUBAG, gràcies a la col·laboració amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.