Oltra: Que jo sàpia, no hi ha subvencions que es donen a entitats catalanistes

18-11-6_Oltra_Presupuestos_2019La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha negat que s’atorguen subvencions a entitats catalanistes, com critica el PP, i ha acusat als populars de “no entendre que aquest tipus d’ajudes es donen per a fer alguna cosa, no per ser algú”.

Oltra ha respost així a preguntes dels periodistes després del ple del Consell sobre la petició del PP de modificar la normativa de subvencions perquè, al seu entendre, moltes es destinen a entitats catalanistes, i ha sostingut que el PP “està en el seu dret” i que si el treball del govern és “fer un projecte de pressupostos”, el de l’oposició és esmenar “el que no li agrada”.

“Que jo sàpia no hi ha subvencions que es donen a entitats catalanistes”, ha sentenciat Oltra, qui ha agregat que les hi ha “per a fer alguna cosa” com promocionar el valencià o la lectura, combatre la pobresa, atendre a persones amb diversitat funcional o per a cooperació internacional, “no per ser algú”.

“El PP ho ha entès malament perquè entenia que les subvencions s’havien d’atorgar ‘per ser vós qui sou’, açò que comunament es diu ‘clientelisme’. En el Govern del Botànic les subvencions estan per a fer coses, de les múltiples que poden fer les entitats associatives, sense ànim de lucre o ong”, ha defensat.

Segons ha destacat Oltra, “es donen subvencions per a fer coses, que estan taxades, que es fa convocatòria, que hi ha un equip de tècnics que avalua els programes”.

“Per açò ara les subvencions tenen cèntims darrere, no són nombres rodons, perquè no es donen ‘per ser vós qui sou i si no m’agrades no te les done’, com passava abans; es donen en funció de la qualitat dels projectes, de com s’adeqüen a la convocatòria i quin impacte social tenen a millorar la vida de la gent, que para açò és els diners públics, no per a donar-li-ho als amiguets”, ha afegit.

Segons Oltra, “encara no han distingit allò de ser i fer: rima, però no és el mateix i en tot cas que expliquen com ho van a fer”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.