Representants d’Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant

17.11.28_AlziraEl secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler i técnics de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’han reunit hui amb els responsables dels ajuntaments d’Alaquàs, Alzira, Foios, Canals, Chelva, Foios, Tavernes de la Valldigna, Villanueva de Castellón i Xirivella per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

En aquest sentit, en els 8 casos s’ha manifestat l’adhesió al pla Edificant.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d’Alzira s’ha decidit l’ampliació del CEIP Vicente Blasco Ibáñez, la construcció de nou dels centres IES Rei En Jaume i IES José María Parra i diverses actuacions de millora en el CEIP Lluís Vives i el CEIP Ausiàs March. Pel que fa a Tavernes de la Valldigna es durà a terme una ampliació del CEIP Sant Miquel i la construcció de nou de l’IES Jaume II. A més es realitzaran actuacions de millora als CEIP Alfandech, CEIP Magraner i al CEIP Divina Aurora.

En el cas d’Alaquàs, en el CEIP Cremona, el Servei d’Infraestructures de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ja ha començat a intervenir. Així mateix, es valoraran conjuntament diferents actuacions de millora en la resta de centres educatius de la població.

En la reunió amb els representants de Chella, s’ha acordat intervenir al CEIP Virgen del Remedio, on es decidirà si rehabilitar-lo o construir-lo de nou. Pel que fa a Foios, es construirà de nou el centre CEIP Nuestra Señora del Patrocinio i es duran a terme actuacions de millora en el CEIP Rei En Jaume i en l’IES Francesc Badia.

A Villanueva de Castellón, s’han acordat diferents intervencions de millora a l’IES Vicent Gandia, i a Xirivella, es valorarà la construcció d’un nou centre. Finalment, en el cas de Canals, es construirà de nou el gimnàs i el menjador del CEIP Vicent Rius Guillemes i es valoraran altres actuacions futures en la resta de centres educatius de la localitat.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.