Sostenibilitat consciencia sobre la conservació del sòl per a mitigar el canvi climàtic

cartel_celebremnatura_juliol
image-398386
La campanya Celebrem amb la natura alerta de problemàtiques com la desforestació, la desertificació o l’erosió

Castelló celebra dues noves jornades dins de la campanya Celebrem amb la natura per a conscienciar sobre valors naturals. La primera d’aquestes sessions se celebra aquest divendres, 8 de juliol, en la plaça Major de 18.00 a 21.00 amb activitats relacionades amb la conservació del sòl. “Són jornades amb activitats dissenyades per a tots els públics a través de les quals, d’una manera lúdica, es treballa la importància de la protecció ambiental”, ha explicat la regidora de Sostenibilitat, Sara Usó.

La jornada d’aquest divendres es dedicarà a la protecció del sòl. Segons explica l’ONG Pankara, encarregada de dirigir les activitats, s’han preparat diferents zones d’activitats. Així, a través de material didàctic elaborat (pòsters, cartells, etc.) es mostrarà la composició dels sòls, organismes que viuen en ell, així com material explicatiu sobre el paper que juguen els sòls quan es gestionen de manera sostenible en la mitigació del canvi climàtic a través de l’emmagatzematge i fixació de carboni, la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en l’atmosfera; la conservació de la biodiversitat i al mateix temps en la producció d’aliments sostenibles i, per tant, la seua necessitat de preservar i conservar.

També s’elaborarà un macromapa sobre la conservació del sòl, on s’explicarà: en què consisteix, causes, conseqüències i problemàtiques relacionades amb la degradació del sòl (desforestació, desertificació, erosió,…); bones pràctiques de conservació del sòl i conseqüències de la conservació del sòl (mitigació del canvi climàtic, menor erosió, major capacitat d’infiltració de l’aigua, etcètera).
Els participants també podran classificar unes fitxes amb imatges, en dos pòsters diferents, accions que contaminen el sòl i aquelles considerades com a bones pràctiques per a cuidar-ho.

Una última activitat consistiria a realitzar un taller d’elaboració de planters mitjançant el reciclatge de paper de periòdic, on ensenyarem als xiquets/es a elaborar el seu propi planter que després emplenaran de terra o substrat i plantaran les seues pròpies llavors (de varietats de flors o aromàtiques) que els subministrarem i que es podran portar a casa, donant-los indicacions per a les seues cures.

Al mateix temps des de l’ONG Pankara oferirà planters (fins a fi d’existències) amb plàntules d’algunes varietats de flors i aromàtiques per a repartir entre els pares i mares o altres persones que participen en les activitats.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.