Un crit per als refugiats des de l’Ajuntament de València

València Noticies | Redacció.- “Un crit pels refugiats des del cor de la ciutat de València” és el nom de l’acte que ha acollit este matí el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, en el qual l’alcalde Joan Ribó ha rebut les cartes escrites per un grup d’alumnes de secundària  que són “peticions per a demanar l’activació real i imminent del Pla de Reassentament i Trasllat de les Persones Refugiades”. Ribó els ha donat la benvinguda  en una intervenció que ha conclòs afirmant que “els drets humans no es negocien”.

Alumnos de secundaria entregan a Joan Ribó las cartas sobre la crisis humanitaria de las personas refugiadas que han preparado en sus centros.
image-379541

Joan Ribó ha afirmat davant d’este grup d’alumnes i professors de secundària, en un acte al que també ha assistit el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, que “des de fa mesos estem assistint al que no havia passat des de la segona guerra mundial. Milions de persones fugen de la guerra, de la por, de la fam, buscant un lloc millor, més segur, per a viure”.

L’alcalde de València  ha agraït la iniciativa, l’esforç, la il·lusió i el compromís per ”esta idea tan bonica, però alhora amb tanta força i reivindicació”, en la qual han participat alumnes de diferents centres educatius de València i de l’àrea metropolitana. “Un crit des del cor de la ciutat  que ens arriba al cor i el traslladarem allà on siga necessari”.

En la seua intervenció, després de la qual hi ha hagut intervencións musicals per part  d’alumnes dels centres participants, Joan Ribó  ha recordat que “encara que moltes ciutats de l’Estat espanyol, incloent-hi València, hem dit clar i fort que volem acollir les persones refugiades, no s’ha fet cap iniciativa estatal per a resoldre esta situació. Es més, els acords als quals han arribat continuen sent molt insegurs per a les famílies i estan en contra dels drets humans.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.