València, Riba-roja, Pedralba, Manises i Vilamarxant creen l’Associació de Municipis del Parc Natural del Túria

València Noticies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Conservació d’Àrees Naturals, Sergi Campillo, i els seus homònims de Riba-roja del Túria, Vilamarxant, Pedralba i Manises han signat hui l’acord pel qual ha quedat constituïda l’Associació de Municipis del Parc Natural del Túria. El castell de Riba-roja ha sigut l’escenari de la signatura de l’acord, al que s’uniran, després de la seua aprovació en ple, les localitats de Paterna, l’Eliana, Xest, i possiblement Quart de Poblet.

Els objectius fonamentals de l’associació, establits en l’acord fundacional, són la posada en marxa d’accions, mesures i programes d’actuació que perseguisquen la millora de la qualitat ambiental del Parc Natural del Túria; la coordinació de les iniciatives polítiques i ciutadanes que s’adopten en els municipis en relació al Parc i el desenvolupament en comú de programes d’educació ambiental, el desenvolupament de l’agricultura ecològica dins del propi parc natural, la valoració del patrimoni històric-artístic i el foment de l’ecoturisme.

El fomento de la agricultura ecológica y el ecoturismo, además de la preservación del patrimonio natural, histórico y artístico son los puntos principales del acuerdo.
image-377224

En l’acte de signatura de l’acord, que ha tingut lloc al castell de Riba-roja de Túria, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció per la signatura de l’acord i els beneficis que pot comportar, “perquè València vol treballar de forma conjunta amb els municipis de la seua àrea metropolitana en tots els camps. A més preservar el medi ambient no suposa frenar l’activitat econòmica, sinó plantejar-la d’una altra manera”. Així mateix, l’alcalde ha destacat la importància del Parc Natural del Túria com a artèria verda de l’àrea metropolitana: “Els habitants de les ciutats necessitem cada vegada més gaudir de la natura i des de Les Rodanes fins al Parc Natural de l’Albufera, tenim una ruta sorprenentment concorreguda, però necessitada de normes comunes per a la seua conservació”.

Per la seua banda, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat que l’acord posa l’accent en la protecció de la fauna i la flora del corredor natural del Túria i ha assenyalat que l’associació estimularà el creixement de l’economia verda: “Es poden crear nous llocs de treball a més de protegir el nostre entorn, la qual cosa donarà una nova perspectiva al nostre futur”.

Els municipis integrants de l’Associació també es comprometen a fomentar entre els veïns l’ús responsable del Parc Natural, participar en el manteniment de les instal·lacions, buscar inversions econòmiques per a la gestió, conservació i millora del parc natural i impulsar campanyes i activitats de sensibilització i divulgació ambiental.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.