Castelló programa un cicle de visites als horts urbans per analitzar el resultat de les collites

Uno de los huertos de Sociopolis
image-411656

Uno de los huertos de Sociopolis

Aquesta iniciativa permet observar com han anat les plantacions i valorar les experiències amb els usuaris d’aquests espais

L’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa un cicle de visites als horts urbans de la ciutat per part d’un professional, per tal d’analitzar el treball realitzat i donar solucions als problemes ocasionats. Així doncs, amb l’última visita, ha donat per tancat el primer cicle de plantació de l’any als horts urbans, que tenen com a finalitat crear un entorn integrat dintre de la ciutat, agradable a la vista, canviant i sostenible.

El cicle de visites als horts urbans ha consistit en tres visites a cadascun dels 5 horts que hi ha a la ciutat per tal d’analitzar com van les plantacions, escoltar les inquietuds dels veïns i veïnes que s’han encarregat dels horts i resoldre els dubtes i problemes que s’han anat plantejant. Alguns d’aquests espais de Castelló ja tenen quasi 3 anys de vida, com és el cas del Segon Molí.

Aquestes primeres plantacions pròpies del període primaveral corresponen a hortalisses estiuenques com ara tomaques, carabasses, pebreres, etc. El resultat de l’activitat als horts urbans de Castelló ha estat excel·lent i el major problema que s’ha presentat ha sigut l’oïdi a les tomaqueres, que és una malaltia fúngica molt habitual que es troba en el medi ambient.

En breu s’acabaran de recollir els fruits de la primera plantació de l’any i en setembre es començarà a treballar ja amb el segon període, corresponent a les fruites i verdures pròpies de l’hivern.

L’Ajuntament de Castelló va cedir aquests terrenys a les diferents associacions de veïns de cada barri per tal que els seus ciutadans i ciutadanes tingueren un espai on cultivar les seues hortalisses i alhora crear un ambient sostenible dintre de la ciutat.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.