El PP vota contra les Rodalies fins al *Maestrat i Tortosa i el dret a la mobilitat de milers de veïns

IMG_6610Jordi Navarrete: “és innegociable aquesta esmena del PP en 2017 que a hores d’ara torna a demanar el mateix que ja va anunciar en 2009 d’analitzar el servei actual”

Compromís ha lamentat el nou intent del PP in extremis per evitar que el Ple del Senat es pronunciara sobre la creació d’un nucli de Rodalies a Castelló, que permeta perllongar les rodalies fins al *Maestrat i Tortosa, així com a garantir unes freqüències mínimes diàries. “Saben, perquè han encapçalat campanyes reivindicatives i aprovat mocions en aquest sentit, de la necessitat de més trens cap al nord valencià i sud català, una zona amb forts vincles culturals i territorials deficitària de comunicacions per carretera i via fèrria, per la qual cosa no s’entén que tornen a proposar-nos noves anàlisis de mobilitat”, ha retret Navarrete.

Va ser el propi ministre de Foment, *Íñigo de la Serna, qui va xifrar econòmicament les actuacions necessàries per a complir amb la nostra moció en 45 milions d’euros, una xifra que Compromís considera “assumible” per part del ministeri. Navarrete ha recordat avui que “45 milions han de ser xavalles al costat del que ha de costar un quilòmetre d’AVE” i que es tracta simplement “de falta de voluntat política i de falta de pes dels representants valencians i castellonencs, com Fabra, Mallol i Pradas especialment que haurien d’explicar com és la seua utilitat per a la província de Castelló”.

Compromís ha recordat al PP que si “la seua voluntat és sincera comencen des de zero a treballar des de matí mateix amb la Generalitat, creuen una sectorial específica per a millorar els rodalies en tot el país valencià i fixen un calendari públic abans de l’estiu que siga creïble i amb inversions en els PGE de 2017”. La coalició considera inassumibles des de la posició de *infrafinanciación que pateix el territori valencià acords anteriors que obliguen a l’autonomia a haver de posar diners per a millorar serveis “quan existeixen tants acords i convenis caducats i incomplits en el territori valencià com l’estació *intermodal de *Sant *Lluis, la reordenació del tràfic a València, la falta de definició de l’AVE cap a Tarragona, la falta d’impuls al Corredor o al Tren de la Costa o altres manques que sembla il·lús pensar que van a complir les seues paraules”, ha agregat Navarrete.

El senador castellonenc ha tornat a brindar al PP la seua voluntat d’arreplegar el guant llançat per De la Serna en l’anterior Ple i analitzar la possible inclusió en els PGE d’aquesta i altres inversions en la matèria “el que sembla xocar amb l’esmena de substitució d’avui del PP a la proposta assumible tramitada per Compromís després d’escoltar les demandes dels veïns d’aquestes comarques, empreses i usuaris”.

El senador va agrair el suport de PSOE, Podem, ERC, PNB, C’s, Nova Canàries, Coalició Canària, Agrupació Socialista de la *Gomera, Agrupació *Herreña Independent i *PDeCat. Compromís va acceptar l’esmena d’ERC de perllongar fins a l’estació de Benicarló-Peníscola el Rodalies ja existent a Tarragona (*RT2) i comunicant els últims municipis dels *Terres de l’*Ebre.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.