Glòria Marcos: “El projecte d’EU i d’IU ha canviat i ja no em representa”

14452803w-2Ha lamentat que a la Comunitat Valenciana la nova direcció de Rosa Pérez Garijo aplica les mateixes “propostes i comportaments” que l’equip d’Alberto Garzón

L’excoordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, ha justificat este dimecres la seua baixa del partit en el qual ha militat 32 anys en què el projecte d’EU i d’Esquerra Unida ha canviat i ja no li representen ni la nova adreça ni les seues pràctiques polítiques.

En declaracions als mitjans de comunicació després de presentar en la seu d’EUPV la seua petició de baixa, Marcos ha assenyalat entre llàgrimes que se li fa “insuportable” seguir en un projecte que s’ha tornat “absolutament recentralitzador” i “piramidal”, que pren les decisions “des d’a dalt” i que va a fer desaparèixer la sobirania de les seues federacions.

Cada vegada hi ha més coses que no compartisc, i entenc que este projecte no em representa“, ha indicat la que va ser coordinadora d’EUPV entre 2003 i 2009, qui ha assegurat que no li ha demanat a ningú que li acompanye en la seua marxa, doncs entén que “també es lluita des de dins”.

Marcos ha alertat d’en què l’assemblea d’IU del passat 14 juliol es van modificar els estatuts i per tant el model organitzatiu del partit, la qual cosa suposa la “dissolució i la progressiva pèrdua d’identitat” d’IU i EU, que es “dilueix” en una estructura sense control polític intern ni democràcia participativa.

Segons ha dit, eixos canvis van ser aprovat solament pel “16 % dels afiliats”, i impliquen per exemple que els espais de reflexió i proposta política se substitueixen per “xarxes d’activistes” que funcionaran en xarxes socials, i es creen “bancs d’iniciatives municipals” per a tot el territori, sense tenir en compte les necessitats de cadascun.

Per a Marcos, amb la nova estructura “jacobina” i “centralista” es prendran decisions com a quines propostes es presenten en els Ajuntaments o com es fan les confluències, d’una manera “allunyada” dels territoris i sense tenir en compte les peculiaritats.

Per a Marcos, s’està negant una estructura interna de tipus federal i s’està aplicant un full de ruta que “es complirà sí o sí”, i ha lamentat que a la Comunitat Valenciana la nova direcció de Rosa Pérez Garijo aplica les mateixes “propostes i comportaments” que l’equip d’Alberto Garzón.

En este punt, ha acusat a la nova coordinadora d’EUPV de “deixar en el carrer” a una treballadora de la Diputació de València que està de baixa laboral per malaltia, amb la “excusa” que el canvi del president de la Corporació ha comportat el cessament dels assessors i no es pot nomenar a una persona de baixa.

“És absolutament inadmissible i intolerable” que s’actue així en una formació d’esquerres, ha indicat Marcos, qui ha acusat a la coordinadora d’incomplir un acord del Consell Política Nacional en aquesta matèria, i ha retret a Comissions Obreres que “mire cap a un altre costat”.

Marcos, de 68 anys, ha afirmat que està “trist i dolguda”, però per coherència amb el que ha defensat sempre ha de deixar el partit, i ha preuat que ha esperat al fet que acabara el seu mandat com a consellera del Consell Valencià de Cultura perquè haver-se anat abans haguera sigut “quasi transfuguisme”.

Finalment, ha indicat que és una “dona política” i per tant seguirà treballant en àmbits socials i ciutadans, com Acció Cultural, la societat El Micalet o el moviment feminista.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.