L’Ajuntament començarà les obres del rehabilitació del Palau d’Aiora

València Noticies | Redacció.- Isabel Lozano, regidora delegada de la Universitat Popular, ha anunciat que en les pròximes setmanes començaran les obres d’habilitació del Palau d’Aiora com a seu de la Universitat Popular. L’Ajuntament, que va aprovar la mesura en l’últim Ple de la ciutat, destinarà una inversió de 288.900 euros a la rehabilitació d’esta Instal·lació.

Lozano ha indicat que amb esta obra “l’Ajuntament mostra la seua aposta per la Universitat Popular i dóna resposta a la llarga reivindicació veïnal de convertir el Palau d’Aiora, ubicat al districte de Camins al Grau, en una seu emblemàtica de la Universitat Popular de València”.

El edificio será sede de la Universitat Popular.
image-351808

Lozano ha explicat que amb esta actuació la seua regidoria “dota i consolida d’ús públic un edifici molt especial i valuós, tant per al barri d’Aiora com per a tota la ciutat”.

El palauet, d’estil modernista i que data de 1900, “és un espai d’excepció per a la dinamització social i cultural de la ciutat”, segons Lozano, que ha ressaltat que, “per fi, una de les reivindicacions més repetides per l’Associació de Veïns Marítim-Aiora es veu ara atesa”.

PRIMERES DUES TÈCNIQUES D’IGUALTAT ALS BARRIS

D’altra banda, Lozano, que també és regidora d’Igualtat, ha explicat que la seua regidoria ha incorporat esta setmana dues tècniques d’Igualtat especialistes en detectar i tractar possibles casos de violència masclista. Lozano ha indicat que estan assignades al districte del Marítim i que a partir de dilluns la seua tasca serà recórrer els barris de Malva-roda, Cabanyal-Canyamelar, Natzaret, Beteró i el Grau.

Segons ha dit la regidora, les dues tècniques començaran a crear una “xarxa de relacions i intercanvis amb les associacions de veïns i veïnes, ampes, i diferents entitats dels barris del Marítim per donar-se a conèixer i sensibilitzar, informar dels recursos municipals en matèria de lluita contra la violència masclista i, també, fer una tasca d’atenció a les persones afectades quan siga necessari”.

Lozano ha dit que l’Ajuntament “té l’objectiu de fer València una ciutat lliure de violència masclista i per això estem invertint recursos” i ha recordat que “per a 2016 té un pressupost específic de 495.000 euros, més del doble del que va dedicar l’últim govern del Partit Popular a esta matèria”.

Lozano ha explicat que la idea és tindre quatre tècniques d’Igualtat a finals de 2016 i set al final de la present legislatura “per a dur endavant un treball exhaustiu d’acció i prevenció de casos de violència de gènere en tots els barris i pedanies de la ciutat”.

Per últim, Lozano ha dit que les polítiques en este tema “eren tan xicotetes que estem funcionant amb el segon pla d’igualtat, que ja havia caducat el 2012”. Ara, explica “estem elaborant un pla marc d’Igualtat que vaja més enllà de la legislatura amb uns plans anuals d’acció, però sempre dins d’una actuació estratègica global. Les tècniques d’igualtat als barris  seguiran les accions que vaja marcant este pla”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.