L’Ajuntament revisarà tota la documentació de les gasolineres de l’entorn de Ciutat Vella

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament revisarà la situació de les concessions administratives que adjudiquen l’ocupació de l’espai públic de l’entorn de Ciutat Vella a gasolineres, i també les llicències ambientals concecides a estes estacions de servici. Així consta en la proposta de l’equip de govern que ha sigut aprovada hui, amb el suport de tots els grups polítics, en la Comissió d’Urbanisme.

La moció, que s’aprovarà dijous en sessió plenària, ha sigut presentada com a alternativa a la proposta realitzada pel Partit Popular “per a impulsar la permuta de les parcel·les públiques en les quals actualment se situen les esmentades gasolineres”. Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “l’objectiu del govern municipal és defensar el patrimoni públic i el medi ambient, i que les permutes es duguen a terme amb les degudes garanties legals”.giuseppe-grezzi-ha-informado-de-esta-propuesta-del-equipo-de-gobierno-que-se-ha-aprobado-por-unanimidad

“Per eixa raó, des de fa mesos estem revisant la situació patrimonial i ambiental de totes les gasolineres i crida l’atenció que ara, quan estem arribant a conclusions, el PP tracte d’accelerar un procés que va impulsar, pel que sembla, sense les degudes garanties de lliure competència, la qual cosa ha suposat importants pèrdues patrimonials que este nou govern no tolerarà”, ha manifestat el regidor.

En la reunió de la Comissió d’Urbanisme també s’ha acordat instar la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè informe dins del termini i en la forma escaient, a totes les parts implicades, sobre totes les actuacions que en el futur tenen previst impulsar en la CV500. En la mateixa proposta, que no ha comptat amb el suport del Partit Popular i de Ciutadans, consta que se sol·licitarà que totes les actuacions que s’impulsen en este enclavament “siguen encaminades a compaginar la protecció del Parc Natural de la Devesa i l’Albufera amb la necessària accessibilitat i seguretat viària”.

D’altra banda, l’equip de govern ha decidit, amb l’abstenció del Partit Popular i de Ciutadans, traslladar al govern d’Espanya la necessitat d’incloure partides per als pressupostos del 2017 per a finançar el transport públic metropolità. “Reclamem que ens tracten igual que a altres municipis i en eixe cas ens comprometem a estudiar la revisió de les tarifes”, ha ressaltat Giuseppe Grezzi.

Finalment, pel que fa als assumptes relatius a la mobilitat que han sigut objecte de debat en la Comissió d’Urbanisme, i davant la proposta del Partit Popular “perquè s’atenguen les conseqüències econòmiques patides pels venedors i venedores del Mercat Central a causa de la conversió en zona de vianants l’entorn de la Llotja”, el regidor s’ha fet ressò de la vintena de reunions mantingudes amb estes persones professionals i de les intervencions realitzades a instàncies d’estes, com, per exemple, la millora en la senyalització per a facilitar l’accés tant al mercat com als aparcaments concertats.

“En una d’eixes reunions els vaig demanar dades dels perjudicis econòmics que deien tindre, i a dia d’hui encara no m’han facilitat cap dada”, ha conclòs el regidor, qui, així mateix ha reiterat “el nostre compromís és posar en valor el Mercat i el seu entorn”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.