Les dones s’incorporen als semàfors de València el 8 de març

Valencia Noticias | Redacción.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible se suma a les activitats del Dia Internacional de la Dona que organitza la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives instal·lant a València 20 semàfors on la figura d’una dona compartirà l’espai que fins ara ocupava amb exclusivitat la figura d’un home.

La iniciativa respon a “l’objectiu de continuar avançant amb normalitat cap a la senyalètica viària i acabar amb el fet que siga exclusivament la figura masculina la que representa la universalitat”, ha dit Grezzi. La instal·lació es podrà veure en 20 semàfors a partir del dimarts 8, i anirà reproduint-se d’un cap a l’altre de la ciutat a mesura que l’equip haja de ser renovat, sense suposar cap cost addicional per al consistori, ja que el canvi dels semàfors antics als de LED ja estaven pressupostats.

La iniciativa se ha llevado a cabo conjuntamente con la Concejalía de Igualdad y Políticas Inclusivas.
image-336790

La iniciativa s’ha dut a terme conjuntament entre la Regidoria d’Igualtat i Polítiques inclusives, i sorgix arran d’una taula redona sobre mobilitat inclusiva sobre gènere i mobilitat que va tindre lloc dins de la Setmana de la Mobilitat celebrada el passat mes de setembre.

Des de la Regidoria de Mobilitat reconeixen que és difícil representar tota la pluralitat de col·lectius i persones en una figura o en un símbol, però “el que és indubtable és que la figura de vianant que actualment apareix als semàfors és masculina, i el nostre desig és que als carrers hi haja un llenguatge integrador i divers a través dels senyals de trànsit”.

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha expressat que “volem una ciutat inclusiva, igualitària i diversa, que visibilitze les dones i les seues necessitats”. A més, Lozano ha afegit que “les dones comptarem en les polítiques municipals, en el disseny de la ciutat i del espai públic”.

Els semàfors es veuran en les interseccions de la plaça de l’Ajuntament-Sang, plaça de l’Ajuntament-Periodista Azzati, Marqués de Sotelo-Xàtiva, Blasco Ibáñez-Doctor Moliner, Blasco Ibáñez-Gómez Ferrer, Colom-Sorní, Nou d’Octubre-Pintor Stolz, Germans Maristes-Bomber Ramon Duart, Pont de Montolivet-Professor López Piñero, Pius XII-Menéndez Pidal, Colom-Xàtiva, Torres dels Serrans, carrer de Fontanars dels Alforins-Vicent Clavel, Balears-Alfred Toran-Olmos i, finalment, Ramon Llull-avinguda dels Tarongers. Es tracta de cruïlles clau on l’afluència de vianants, així com la presència de centres educatius, ha estat significant en la instal·lació dels semàfors esmentats.

Altres iniciatives com esta ja s’han realitzat en ciutats espanyoles com Jaén, Lugo, la Corunya, Vitòria, Fuenlabrada i Sagunt (València), a més de moltes altres ciutats europees (Viena o Munic) i altres països (l’Argentina). I és que la divisió fonamental entre els humans i la que genera un grau major de discriminació i desigualtat en tot el món és per raó de sexe i de gènere.

L’Ajuntament de València aposta per incloure símbols femenins en els semàfors per a posar en evidència que fins ara només hi havia símbols masculins. Grezzi ha afirmat que “encara que molta gent pot pensar que les figures són «neutres», el cas és que tot allò masculí s’ha naturalitzat sempre com si fóra universal”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.