L’oficina municipal d’informació al consumidor incrementa el nombre de consultes relacionades amb assumptes sanitaris

omicDurant este primer semestre ha rebut 65 consultes més que durant tot 2017

 

          

L’Oficina Municipal d’Informació i Defensa del Consumidor (OMIDC) ha rebut 4.898 consultes durant el primer semestre de 2018, un 7,5 % més que durant el mateix periode de l’any passat. La telefonia centra el 28,97 % de les qüestions, seguida del assumptes sanitaris (9,98 %), els temes relacionats amb bancs i entitats financeres (4,4 %) i les factures de la llum (4,4 %). El major increment s’ha registrat en les atencions sobre servicis sanitaris, ja que en només sis mesos s’han rebut 65 consultes més que en tot 2017. 

 L’OMIDC és un servici gratuït d’informació i orientació a les persones consumidores que, a més, media en els conflictes que puguen sorgir entre estes i les empreses per intentar arribar a una solució amistosa. Junt amb les consultes, l’oficina ha gestionat 2.765 reclamacions entre els mesos de gener i juny, la qual cosa suposa un 23 % més que al mateix periode de l’any passat.  De nou, els servicis de telefonia (41,45 %) i els sanitaris (8,21 %) aclaparen la majoria de les queixes.

Són dades de la memòria semestral de l’oficina de consum dependent la Regidoria de Sanitat. Segons la seua titular, Maite Girau, «estes xifres demostren que la ciutadania confia en l’Ajuntament per tal d’assessorar-se i aclarir qualsevol dubte sobre transaccions tan diverses com ara incidències amb clíniques dentals, companyies de telefonia mòbil, hipoteques o contractes de lloguer». Girau ha assenyalat que «és molt important que els veïns i les veïnes sàpien que disposen d’este servici en cas que consideren que els seus drets com a consumidors han estat vulnerats».

Les dependències de l’OMIDC estan a l’edifici de Tabacalera, al carrer d’Amadeu de Savoia, 11. El seu personal, que atén de forma presencial, telefònica o telemàtica a través del web de l’Ajuntament, oferix als consumidors valencians la possibilitat d’obtindre informació i ser guiats per poder adoptar decisions relatives a la compra de productes i la contractació de servicis, de forma responsable i favorable als seus interessos. Si bé no s’aconsella sobre eleccions entre distintes marques de productes, sí que es proporcionen dades sobre estudis comparatius realitzats per revistes especialitzades i associacions de consumidors.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.