Policies i fiscals denuncien la falta de formació feminista com a obstacle en la seua labor professional

Feminario 2018 Mesa2 foto_AbulailaUna de les taules més esperades, ‘Què està passant amb la violència de gènere?’, va obrir la primera sessió de debats del dissabte en el Feminario de la Diputació després de la projecció del documental ‘En la bretxa’. En aquest debat van intervenir la policia local de València i coordinadora del grup GAMMA, Estefanía Navarrete, i la fiscal del Tribunal Superior de Justícia i delegada de violència de gènere, Rosa Guiralt.

Navarrete va destacar durant la seua intervenció la importància de la visió de gènere i l’empatia amb les dones que arriben a les comissaries. “Sense una comprensió directa de les causes que fan que aquestes dones siguen capaces de retirar una denúncia al seu maltractador, mai podrem ajudar-les a eixir”, va afirmar la policia. Navarrete va destacar la labor de la Diputació en la seua lluita contra la violència masclista: “gràcies al programa de formació que va impulsar la institució, en 2017 hem pogut formar a 300 policies”, va afirmar la policia local de València.

Per la seua banda, Guiralt ha destacat el greu problema que suposa en l’àmbit fiscal i judicial la falta de formació i mitjans en matèria de gènere. “Ni sabem, ni aprenem bé, o potser és que el tema no interesse”, va destacar la fiscal. Guiralt ha fet referència a la falta de mitjans i de persones especialistes en gènere amb els quals s’explica en els jutjats.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.